El Prat de Llobregat

Com he arribat fins aquí? / ¿Cómo he llegado hasta aquí?

  • Actualitzat:
  • Creat:

Juan Pedro Pérez

Com he arribat fins aquí?

 Sóc el Juan Pedro Pérez, tinc 40 anys i vull ser el proper alcalde del Prat. No hi ha res que em pugui fer sentir més orgullós que ser l’alcalde de la ciutat on he viscut tota la vida. A més, m’encanta el Prat. Penso que és una ciutat fantàstica on viure, plena d’espais oberts i zones verdes i amb la grandària justa per poder anar a tot arreu caminant.

Vaig ser alumne de la ja desapareguda escola de La Granja. Quantes hores jugant on ara hi ha l’escultura de la bola del món! Vaig estudiar BUP i COU a l’Institut Baldiri Guilera, i va ser allà on va despertar el meu interès per la història i la filosofia gràcies als meus professors.

Des de ben jove, ja m’interessava la política. A casa sempre s’ha debatut i hem opinat, tot i no sempre coincidir. Potser per això vaig decidir estudiar Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra.

Amb 19 anys, el meu interès per la política era tal que em vaig afiliar al Partit dels Socialistes de Catalunya. Des de sempre havia admirat dirigents com François Miterrand, Olof Palme i Felipe González, i sabia que allò que ells defensaven era el que més em representava. Tot i que en aquell moment el PSC al Prat no era l’opció fàcil (llavors es trobava a l’oposició a l’Ajuntament), era l’única opció que em podia plantejar, per tractar-se del partit que més s’ha ajustat sempre al meu posicionament polític.

No vaig trigar a tenir clar que l’àmbit local era (i és) allò que m’apassionava. La carrera de Polítiques m’ensenyava en aquells moments que la política municipal és el camí per contribuir de manera més directa en la millora de la nostra ciutat i de la vida dels nostres veïns i veïnes

Al 2003 vaig tindre l’honor d’entrar com a regidor de l’Ajuntament del Prat i des d’aquell moment he dedicat la meva vida a la nostra ciutat. La primera responsabilitat va ser la regidoria de Promoció Econòmica, el que em va permetre aprendre molt sobre el teixit empresarial i comercial del Prat. Emprenedors, empresaris i persones en recerca d’ocupació em van ensenyar com es necessiten els uns als altres.

També he tingut la oportunitat de viure de primera mà la transformació de la nostra ciutat com a regidor de Projectes Urbans i Espai Públic. La nova plaça Catalunya és un gran exemple, així com La Capsa. Confesso que aquesta última és especial per a mi, ja que són moltes les hores que vaig passar allà de més jove amb altres amants de la música com jo, compartint idees, converses… i cassettes!

En els darrers anys he pogut sumar a la meva experiència la tinença d’alcaldia d’Esports i Salut Pública, aspectes que considero essencials de la vida ciutadana. Com aficionat a l’esport, estic molt orgullós d’haver participat del foment de la pràctica esportiva al Prat i haver viscut en primera persona l’evolució de l’esport pota blava, els seus èxits i també la seva implicació en el dia a dia de la nostra ciutat.

A principis d’aquest any, també vaig ser nomenat Conseller de Turisme al Consell Comarcal del Baix Llobregat, el que m’ha permès al llarg dels últims mesos conèixer a fons la bellesa i potencial de la nostra comarca.

Arribats a aquest punt, em trobo amb plena confiança per presentar-me com a candidat a l’alcaldia del Prat. La nostra ciutat mereix un projecte que posi per davant a les persones, que garanteixi serveis públics de qualitat i que corregeixi les desigualtats des de la proximitat. Que generi riquesa i ocupació i que prioritzi l’educació i la cultura com a necessitats bàsiques per al desenvolupament personal en igualtat de condicions de la ciutadania. Un model de ciutat de progrés i ambiciós.

Tal i com començava, no hi ha res que em pugui fer sentir més orgullós que ser el proper alcalde del Prat, la meva ciutat, la nostra ciutat. M’acompanyes?