El Prat de Llobregat

El PSC del Baix Llobregat presenta als sindicats majoritaris un pla d’acció per impulsar la l’economia i l´ocupació a la comarca.

 • Actualitzat:
 • Creat:

El Primer secretari i membres de l’executiva s’han reunit avui amb CCOO i UGT per parlar d’acció sobre promoció econòmica, treball digne i garantia d’ingressos.

Els i les socialistes de la comarca han presentant als sindicats un document on es comprometen en 10 punts, a promocionar una sèrie d’accions als ajuntaments de la comarca, en defensa dels treballadors i treballadores, i amb l’objectiu de promocionar l’economia i l’ocupació digne i de qualitat al Baix Llobregat.

Tal i com ha expressat el Primer Secretari, Antoni Poveda, “Els i les les i les socialistes hem estat sempre part de les lluites obreres en defensa dels treballadors i les treballadores, i hem caminat de la mà dels sindicats en la conquesta i l’establiment de nous drets, que han suposat la millora de les condicions laborals de la ciutadania”. En aquest sentit, Poveda ha explicat que “aquest primer de maig volem reivindicar que el treball i les condicions laborals dels i les treballadores tornin a ser protagonistes del debat polític”.

La secretària d’Economia i Treball de la Federació, Marta Mayordomo, ha lamentat la situació actual de la comarca “amb un alt índex d’atur, de l’11% actualment, i unes condicions laborals cada cop més adverses” fruit de la reforma laboral promoguda pel PP a l’estat.

A més, Mayordomo  ha insistit en el cas dels i les joves, “els i les baixllobregatines han comprovat com el seu poder adquisitiu disminuïa, alhora que s’incrementaven les situacions de vulnerabilitat” i el cas particular de les dones on es posen de manifest les clares desigualtats existents “amb una bretxa salarial del 23%, on el 16% de les treballadores abandonen la carrera professional quan decideixen ser mares, o amb el 82% dels contractes indefinits a temps parcial ocupats per dones”

El document recull 10 compromisos, que es començaran a  promoure a partir del proper primer de maig, i que mostren la voluntat dels i de les socialistes del Baix Llobregat per que “el treball i la garantia d’ingressos ocupin la centralitat del debat polític, sent una oportunitat per posar de manifest les principals reivindicacions i propostes de les treballadores i els treballadors.“

 

Els i les socialistes del Baix Llobregat ens comprometem a:

 1. Lluitar per la derogació de la Reforma Laboral de l’any 2012 i per l’aprovació d’un nou Estatut dels i les treballadores que promogui els drets laborals i l’ocupació de qualitat.
 2. Promoure un Pla de Xoc Comarcal adreçat a persones aturades de llarga durada per facilitar la seva reinserció laboral.
 3.  Impulsar l’economia social, cooperativa i solidària, promovent projectes que posin en valor el seu retorn social.
 4. Fomentar els Plans d’Igualtat en les empreses de la nostra comarca per evitar situacions de discriminació horitzontal i vertical, i com a vehicle per eradicar la bretxa salarial, que en aquests moments arriba al 23%.
 5. Promoure la creació de llocs de treball de qualitat i impulsar la formació i qualificació professional adaptada a les noves necessitats de les empreses.
 6. Potenciar la recuperació del sector industrial com a valor històric al Baix Llobregat i desenvolupar polítiques actives d’ocupació adreçades específicament al sector.
 7. Impulsar un Pla de Xoc contra l’atur per als i les joves, que contempli la inserció estable al mercat laboral, proporcionant llocs de treball, pràctiques o formació que resultin de valor per al seu futur laboral.
 8. Promoure la creació d’un Pacte de Rendes que aconsegueixi un model laboral amb salaris superiors als 1.000 €.
 9. Desenvolupar de manera eficaç, eficient i efectiva la Renda Garantida de Ciutadania.
 10. Exigir l’actualització de les pensions conforme a l’IPC per a la recuperació del poder adquisitiu.

Fitxers adjunts: