El Prat de Llobregat

JORNADA HISTÒRICA

  • Actualitzat:
  • Creat:

8M: Dia Internacional de les Dones

Aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ha estat una fita històrica al nostre país. Milers de dones han sortit al carrer reivindicant drets que ja haurien de estar reconeguts i implementats per la societat. En aquesta ocasió la precarietat laboral, la bretxa salarial i la desigualtat entre dones i homes són els aspectes més destacats de les reivindicacions realitzades, al llarg d’aquest dia, per part de les entitats, de tota mena, participants en les diferents mobilitzacions.

Han estat moltes les accions que s’han dut a terme al voltant del 8 de març, i els i les socialistes del Prat hem estat presents de forma activa col·laborant i participant,  en moltes d’elles, i sumant-nos a les seves reivindicacions.

La Secretaria d’Igualtat de la nostra agrupació va organitzar diferents activitats de les quals destaquen, d’una banda la xerrada, “Parlem: bretxa salarial”,  molt profitosa per tots els participants que van compartir un debat final força interessant. A ell van participar el nostre Portaveu a l’Ajuntament, Juan Pedro Pérez, que va destacar l’acció dels governs d’esquerres per avenços transcendents en polítiques de drets i igualtat i el  bloqueig de PP i C’s de les propostes del PSOE per continuar avançant; i la responsable de Transversalitat de Gènere de CC.OO. la Lidia Sandalinas, que va posar en evidència la diferència de salaris, però també de condicions laborals  entre homes i dones.

D’altra banda es va organitzar un cineforum sobre la pel·lícula “Bar Bahar” de Maysaloun Hamoud que mostra la vida de tres dones palestines a Tel Aviv marcada també pel pes del patriarcat.

Cal destacar també que l’agrupació es va sumar a la campanya #8mPARO #8MjoFaigVaga adherint-se a la convocatòria de dues hores d’atur, i  a la manifestació de Barcelona i a la concentració a la Plaça de la Vila de la nostra ciutat.