El Prat de Llobregat

Solucions. Ara, Iceta!

  • Actualitzat:
  • Creat:

Amb Eva Granados i Juan Pedro Pérez

El passat 12 de desembre vam tindre l’oportunitat de parlar amb dos dels candidats de la llista que encapçala Miquel Iceta per a les properes eleccions autonòmiques del 21D, Eva Granados i Juan Pedro Pérez (portaveu socialista a l’Ajuntament del Prat).

Moderats pel periodista i director de la publicació El Llobregat, van fer un repàs a la situació en la que es troben Catalunya i el Baix Llobregat després d’aquest dos anys de govern de Junts pel Sí, així com un esbós dels principals punts del programa electoral socialista per a aquestes properes eleccions.

Eva Granados destacà que són moltes les empreses que han  marxat en aquests dos últims mesos des de que el Govern de Catalunya decidís declarar la DUI. Per una altra banda, les inversions a la comarca han disminuït un 80% respecte a quan Montilla era president.

Eva Granados també va parlar sobre el Govern de l’Estat, a qui atribueix les retallades que va partir la llei de Dependència, de caire clarament ideològic: “va ser el primer que es va “carregar” Mariano Rajoy”.

Juan Pedro Pérez va focalitzar sobre les polítiques socials, deixant palès que “el perfil de les famílies ateses pels serveis socials ha canviat en els últims temps. A causa de la precarietat laboral, podem trobar persones amb feina que no arriben a cobrir les seves necessitats bàsiques”.

El portaveu socialista també va expressar els esforços que estan fent els ajuntaments per pal·liar les retallades que realitzen altres administracions, i va deixar clar que si disminueixen aquests serveis públics, s’incrementa el risc de pobresa infantil, sector de la població més vulnerable.

Algunes de les propostes del programa electoral debatudes a la jornada van ser:

La lluita contra el frau laboral a través de les inspeccions de treball i evitar els contractes irregulars.
Un pla de xoc per tornar als nivells d’inversions en sanitat de l’època del President Montilla, i realitzar una Llei d’ordenació sanitària per posar en valor la SANITAT PÚBLICA.
Promoure l’educació de 0-3 anys i lluitar contra el fracàs escolar de forma prioritària.
Renegociar el model de finançament de Catalunya.
Invertir més en el mercat de l’habitatge generant alternatives públiques que forcin la regulació dels preus privats.

Una de les qüestions remarcades va ser el compromís de que el Partit dels Socialistes hi posarà l’accent en aconseguir un Govern de la Generalitat capaç de governar per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya.